24 de lucruri de pus în practică în luna decembrie

Am primit o provocare super draguță de la Almona Călătorește care suna în felul următor: stabilește-ți 24 de lucruri de făcut până la Crăciun. Pentru că aveam de gând să scriu un articol asemănător, m-am gândit să combin ideea mea cu provocarea Tag de Crăciun și să îți împărtășesc cele 24 de gânduri bune și lucruri pe care vreau să le pun în practică în luna decembrie.

 1. Nicio zi din decembrie fără zâmbete – Primul meu gând bun e despre zâmbete. Nu vrea să las să treacă o zi fără să zâmbesc. Să zâmbesc din suflet, din toată inima. Așa ar trebui să fie fiecare zi din viețile noastre!
 2. Mai puține stări de nervozitate, mai multă bucurie – Decembrie e luna bucuriei, dar parcă în fiecare zi se ivește ceva care ne scoate din minți. Poate nu găsim decorațiunile perfecte sau cina nu a ieșit așa cum ne doream; poate cineva ne taie calea în trafic sau ne enervăm când așteptăm la casieria de la supermarket; poate ne enervăm că nu găsim ceea ce căutăm sau că vecinul face gălăgie – lucru care la noi se întâmplă 365 din 365 de zile. Și mă întreb eu: Ce-ar fi ca în luna decembrie să țin sub control aceste stări? În loc să mă enervez, nu mai bine mă gândesc la ceva frumos, la următoarea vacanță sau la un film de Crăciun?
 3. Un film de Crăciun, o animație sau un episod din serialul preferat, în fiecare zi din luna decemrbie. Deși serialele preferate s-au epuizat (apropo, în 26 decembrie apare sezonul 2 din YOU! Yeeeey!!!), filmele de Craciun sunt nemuritoare și ne oferă mereu un pic de magie.
 4. În luna decembrie am de gând să elimin tot ceea ce mă indispune. De câteva săptămâni, un vlogger de calatorii pe care îl urmăresc de ceva timp a început să mă indispună. Și nu oricum, ci la modul în care încep să mă enervez (vezi punctul 2). Nu vreau să îi dau numele, dar vreau să îți pun că ieri am hotărât să nu mă mai uit la ceea ce postează pentru că nu îmi mai transimte energia faină pe care obișnuia să mi-o transmită. Și să nu mai zic de vocabularul urât pe care îl are în ultima vreme…
 5. Să încep fiecare zi ascultând playlist-ul meu preferat.
 6. Să termin până în ajunul Craciunului ”Fata din cabina 10” . Am început cartea ieri și pot spune că are un început promițător.
 7. Să mă uit la Toy Story 4 și la Star Wars – două francize după care nu mă dau în vânt, dar care sunt printre preferatele jumătății mele mai bune. UPDATE! Ne-am uitat la Toy Story 4 și mi-a plăcut la nebunie!
 8. Să reciclez toate cartoanele care ne inundă debaraua – Nu e chiar o activitate crăciunească, dar de jumătăte de an vreau să scap de toate cartonale pe care le-am adunat în ultimii 4 ani și până acum nu am reușit. Sper să o fac săptămâna viitoare! :))
 9. Să beau vin fiert! Anul acesta nu vom ajunge la târguri de Crăciun importante, dar tot am de gând să beau o cană cu vin fiert. Nu am mai făcut asta de 2 ani și simt că a venit momentul. 😀
 10. Tot în luna decembrie vreau să ajung la zi cu toate articolele. Am o grămadă de articole de scris…
 11. Luna aceasta mi-am propus să nu mă supăr sau să îi las pe oameni să mă dezamăgească cu vreo acțiune sau vorbă. Nu vreau ca cineva să îmi strice buna dispoziție.
 12. Să fac o cură de detoxifiere socială. Acest lucru mi se pare imposibil, dar o să fiu susținută de împrejurări să renunț la Facebook și Instagram. Chiar nu mi-ar strica o pauză după acest an în care am încercat să fiu cât mai prezentă în mediul online.
 13. Să ajut pe cineva sau să mă implic într-o cauză umanitară. Nu am nici cea mai mică idee ce aș putea face, dar ocazia va veni exact la momentul potrivit.
 14. Să fiu mai înțelegătoare și mai tolerantă. Dacă încep în decembrie, poate reușesc să o țin așa tot anul.
 15. Să mănânc turtă dulce făcută în casă. Mi s-a promis turta dulce făcută în casa și asta vreau să primesc.
 16. În urmatoare vacanță, care va avea loc curând, vreau să mănânc ceva ce în mod normal nu aș manca. Și mai am o idee! Il voi lăsa pe Sebi să aleagă pentru mine deoarece el știe ce idei preconcepute am eu. (Ce bine că acolo unde vom merge nu există ciorba de burtă!!! Nu am mâncat niciodată, dar știu că nu îmi place :)) )
 17. Ziua de 17 decembrie e una tare specială, e ziua în care Univerul mi-a dat cel mai frumos cadou de Crăciun. Așa că trebuie sărbătorită într-un mod special.
 18. Trebuie să pregătesc lista cu destinații pentru anul următor. Așa cum v-am obișnuit, în fiecare an scriem pe blog lista cu locurile în care ne dorim să mergem anul următor.
 19. Mi-am propus ca de acum înainte să nu mai tăiem un brad care s-a chinuit mulți ani să crească.
 20. Luna aceasta vreau să petrec mai mult timp cu persoanele dragi mie, cu acele persoane care mereu și-au făcut timp pentru mine și care mi-au oferit atenția și dragostea lor. Cu siguranță nu voi putea muta munții din loc în cele câteva zile pe care le vom petrece acasă, dar voi încerca pe cât posibil să petrec timp cu familia și să mă întâlnesc cu prietenii apropiați.
 21. Să îi fac jumătății un cadou drăguț. Dacă citești asta, să nu îndrăznești să mă întrebi despre ce e vorba!!!
 22. Luna aceasta vreau să mănânc mai puține dulciuri. Hahaha, ce glumă bună! Cu toate sortimentele de ciocolată de Crăciun, va fi o adevărată provocare.
 23. Dacă am spus de ciocolată, trebuie să spun că în decembrie nu o să mănânc fast food. Fără McDonald, KFC sau Burger King.
 24. Să fiu un om mai bun. Unul dintre obiectivele mele pentru decembrie și pentru 2020 e să fiu un om mai bun.

Aceasta a fost lista mea cu lucruri de pus în practică în luna decembrie și sper că o parte din ele să devină un obicei pentru tot anul 2020. Până data viitoare, lăsați magia sărbătorilor de iarnă să va înunde sufletele, faceți ceea ce va face sa zambiți și fiți mai buni!

Pentru că această provocare se dă mai departe în lumea bloggerilor, o provoc la rândul meu pe Alexandra, omul minunat din spatele blogului Dream Big Little Girl.

Articole recomandate

2 comentarii

 1. Dream big little girl

  Cat de frumos!!!! Accept cu mare drag provocarea!!

 2. Îndrăzneață listă. Îți doresc să duci la bun sfârșit tot ce ți-ai propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *