Totul despre transportul in comun in Dubai, cat costa o calatorie cu metroul in Dubai, abonament metrou in DubaiTotul despre transportul in comun in Dubai, cat costa o calatorie cu metroul in Dubai, abonament metrou in Dubai

Transportul în comun în Dubai e o rețea complexă și extrem de bine pusă la punct, însă dacă mergi pentru prima dată și nu faci un pic de research înainte, te vei trezi un pic depășit de situație. Dar eu nu vreau să las lucrurile nelămurite de aceea îți spun pe scurt tot ce trebuie să știi despre transportul in comun in Dubai.

Daca ai nevoie de recomandari de restaurante in care se mananca bine, mult si ieftin, citeste acest articol!

Totul despre transportul in comun in Dubai

Dubai e împărțit în 7 zone, iar 4 dintre acestea sunt conectate ptrin cele două linii de metrou (am atașat harta că să ai o imagine de ansamblu). Eu îți recomand să alegi cazarea aproape de o stație de metrou pentru că în acest fel vei avea acces ușor la cele mai importante atracții turistice din oraș și nu vei fi nevoit să apelezi mereu la taxi sau Uber. E drept că unele zone, cu e Burj Al Arab, nu sunt legate la cele două linii de metrou, dar există autobuze.

Transportul în comun în Dubai e o rețea complexă și extrem de bine pusă la punct, însă dacă mergi pentru prima dată și nu faci un pic de research înainte, te vei trezi un pic depășit de situație. Dar eu nu vreau să las lucrurile nelămurite de aceea îți spun pe scurt tot ce trebuie să știi despre transportul în comun în Dubai.

Cat costa o calatorie cu metroul/autobusul in Dubai?

Ca sa poti folosi transportul in comun, ai nevoie de un card NOL, iar pentru turisti exista urmatoarele variante.

  1. Red Ticket –
  2. Silver Card – un card prepaid
  3. Travel Pass pentru 24 ore – calatorii nemilitate

Costul unei calatorii varianza in functie de tipul de card nol pe care il ai, dar si de zonele in care calatoresti. Vezi imaginea de mai jos.

transportul in comun in Dubai

Diferente dintre cardurile NOL. Pe care sa il aleg?

Noi am stat 5 zile în Dubai, iar încă din prima zi am optat pentru un Silver Nol. Deși a trebuit să lasăm acel depozit de 6 AED, ni s-a părut ce mai bună variantă. În plus, ne-am gândit că o să mai mergem în Dubai anul acesta și că o să le mai folosim. 

transportul in comun in Dubai

Cum ajung la Global Village si Mircle Garden cu transportul in comun?

Pentru Global Village și Mircle Garden nu se aplică regulile de mai sus. Ca să ajungi la cele două atracții turistice trebuie să iei autobuzul și să plătești un bilet separat. Cu alte cuvinte, folosești cardul NOL pentru aceste călătorii însă nu se aplică regula de tarifare pe zone. 

Pentru Global Village:

  • 102 de la stația de metrou Rashidiya.
  • Autobuzul 103 de la stația de metrou Union, care trece prin strada Al Rebat.
  • 104 de la stația de autobuz Ghubaiba, trecând prin stația de metrou Al Jafiliya.
  • Autobuzul 106 de la stația de metrou Mall of Emirates

Serviciul circulă zilnic între orele 15.15 – 23.15, cu o durată de călătorie de 30 de minute. O calatorie costa 10 AED

Pentru Miracle Garden:

  • Autobuzul 105 din statia Mall of Emirates – o calatorie cu autobusul costa 5 AED.

Cum ajungi de la aeroport în centru

Aeroportul din Dubai are trei terminale. În timp ce terminalul 2 se aflăla o distanță de 10 minute de mers cu mașina față de celelalte două, T1 și T3 sunt conectate printr-o linie de metrou. Metroul circulă frecvent de la terminalele 1 și 3 ale DXB, ambele stații fiind situate pe linia roșie. Linia Roșie circulă de la 5 dimineața până la miezul nopții, de luni până joi; de la 5 dimineața până la 1 dimineața (a două zi) vinerea și de la 8 dimineața până la miezul nopții duminică.

Cât costă o călătorie cu metroul în Dubai?

Dubai e împărțit în 7 zone, iar 4 dintre ele sunt conectate prin două linii de metrou: linia roșie și linia verde. Costul unei călătorii este influențat atât de cardul NOL pe care îl ai, dar și de zonele în care călătorești.

Astfel, dacă vrei să ajungi de la aeroport la Burj Khalifa sau Dubai Mall, prețul unei călătorii cu metroul este de 5 AED (cu Siver Nol Card) sau 6 AED (cu bilet standard/Red Nol Card)

Terminalul 2

Dacă zbori cu Wizz Air sau cu altă companie low-cost, vei ateriza/decola de la Terminalul 2. În această situație, metroul nu îți va fi de ajutor, iar noi îți recomandăm să iei taxi/Uber. Noi am remarcat că taxiurile au prețuri mai bune decât Uber, dar e bine să faci un pic de research. O variantă care nu implică negocieri și bătăi de cap e să rezervi un transfer prin Welcome Pickups – cea mai mare platformă de acest gen din întreaga lume. Verifică aici cât ar putea să te coste un transfer de la aeroport direct la cazare, 

Atentie! Free shuttle buses between terminals (Terminal 1 to Terminal 3) are available at Dubai Airport. There is no shuttle bus giving service in Terminal 2. 

Totul despre transportul in comun in Dubai

Sper ca am reusit sa fac un pic de lumina in ceea ce priveste transportul in comun in Dubai. Mai departe, te invit sa afli care sunt acele cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca mergi in Dubai pentru prima data, iar daca ceea ce facem noi aici e util, ne-ar ajuta un share si un follow pe Instagram.

Citeste si: