Transportul in comun in Londra

Transportul in comun in Londra

Deoarece e foarte puțin probabil să găsești cazare în City of London sau în centru, la un preț decent, vei avea nevoie de metrou. Dar nu e chiar un capat de tara deoarece sistemul de metrou din Londra e unul dintre cele mai bune din Europa, în termeni de răspândire, sistem de taxare și linii. Poți ajunge în orice parte a Londrei dorești, există câte o stație la fiecare obiectiv turistic, iar multitudinea liniilor și rutelor îți vor facilita deplasarea. Iar in acest articol vorbim pe scurt despre transportul in comun in Londra, de la sistemul de taxare pana la modalitatea prin care poti sa economisesti bani in timp ce calatoresti cu metroul.

Transportul in comun in Londra

  • există 9 zone, iar zona 1 corespunde Londrei centrale
  • există 11 linii de metrou (eu le țin minte după culoare)
  • costul unei călătorii depinde de zona, timpul petrecut și ora călătoriei

Cât costă o călătorie cu metroul în Londra?

In Londra, pretul calatoriilor cu metroul e stabilit de zona in care are loc calatoria. Astfel, o călătorie cu metroul în zona 1 te va costa 6.5 lire, iar o calatorie din zona 1 in zona 3 te va costa 9 lire, daca platesti cash.

Transportul in comun in Londra

Oystercard – cum functioneaza si ce avantaje ofera

Dar nu e nevoie sa platesti cash, ar fi o mare pierdere de bani, deoarece londonezii au Oystercard. Oyster este un card reîncărcabil ce te va ajuta să călătorești mai mult și mai ieftin, indiferent de zonă. De exemplu, pentru o călătorie în zona centrală, cu OysterCard vei plăti 2,50 lire, in loc de 5,50, cat ar costa daca ai lua un singur bilet.

Mai mult decât atât, OysterCard are și un ”daily cap”, ceea ce înseamnă că, odată atins acel prag nu vei mai fi taxat pentru restul călătoriilor. Acest prag diferă în funcție de zonă:

Oyster Daily Cap
Zone 1-2£7.70
Zone 1–3£9.00
Zone 1–4£11.00
Zone 1–5£13.10
Zone 1–6£14.10

Citeste mai multe despre Oystercard

Cardul Oyster se poate cumpăra din orice stație de metrou. Atunci când îl vei cumpăra, va trebui să depui un depozit de 5 lire, bani pe care îi vei primi înapoi dacă returnezi cardul. Noi avem cardurile de 6 ani și le-am folosit de fiecare dată când am mers în Londra.

Citește mai multe despre Londra:

Articole recomandate

6 comentarii

  1. […] Totul despre transportul in comun in Londra – preturi, harti si carduri pentru turisti […]

  2. […] transportul in comun in Londra am vorbit in acest articol si tot pe blog gasesti un articol in care am explicat cum ajungi de la aeroport din Stansted in […]

  3. […] Transportul în comun e relativ ieftin daca folosesti un Oyster Card. Oystercatcher e o cartela de metrou prepaid, care iti ofera un pret mai mic pe tru fiecare călătorie si un daily cap. Astfel, cu Oystercard, o călătorie in zona 1 (zona centrala) costă 2.50GBP, cu un daily cap de cca. 7 GBP (odata atins, călătorești gratis). Am explicat aici cum functioneaza OysterCard. […]

  4. […] Totul despre transportul in comun in Londra – preturi, harti si carduri pentru turisti […]

  5. […] pentru toate călătoriile cu metroul sau autobusul. În acest articol am explicat mai în detaliu cum funcționează transportul în comun în Londra, dar las aici un mic […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *