Unde dormim în Sevilla: Hotel ZAIDA

După câteva zile petrecute în Malaga ne-am îndrăgostit de Andaluzia și ne-am făcut promisiunea că la un moment dat o să ne întoarcem acolo. Și așa ne-am planificat o scurtă vacanță la inceputul lunii octombrie în torida Sevilla. Timp de săptămâni întregi gândul mi-a fost numai la paharele pline cu sangria rece, la tapas, flamenco, palmieri și oameni veseli așa cum spaniolii ne-au obișnuit.

Ei bine, pe lângă cele menționate mai sus, a trebuit să ne mai gândim și la alte aspecte precum cazarea. Din experiențele noastre și mai ales din greșeli am învățat să acordăm mai multă atenție locației hotelului pentru că ni s-a întâmplat să ne alegem un hotel prea departe de oraș și ca urmare să pierdem ore bune pe drum în fiecare zi.

În Malaga am avut o problemă destul de mare cu găsirea unui hotel la un preț și o locație decente. În zona centrală puținele hoteluri erau destul de scumpe, îar închirerea unui apartament atrăgea și câteva costuri în plus precum: taxa de curățenie, taxa de check-in, etc. În Sevilla, situația a fost destul de asemănătoare, însă după multe căutări pe booking am găsit varianta perfectă, și aceasta a fost: HOTEL ZAIDA SEVILLA.

De ce a fost aceasta varianta prefectă? Simplu!

În primul rând, hotelul este situat în inima Sevilliei, la 10 minute de mers e jos de Catedrală, 5 minute față de zona comercială și aproximativ 15 minute față de Piața Spaniei.

Hotelul se află într-o clădire decorată în stil maur. O adevarată încântare să stai într-o asemenea clădire atunci când mergi în sudul Spaniei. Dar pentru asta o să las pozele să vorbească de la sine. 😀

Un alt motiv ar fi dat de facilitățile hotelului. Deși este catalogat ca fiind un hotel de o singură stea, pot spune că acesta oferă condiții mai bune decât majoritatea hotelurilor de 3 stele din Italia. Printre facilitățile hotelului se numără: recepția deschisă non stop, mini-bar gratuit, aer condiționat ( fără el ar fi imposibil de stat) și nelipsitul WI-FI gratuit. Am fost surprinși să aflăm că băuturile de la mini-bar au fost gratuite, cum de altfel este și primul hotel unde am întâlnit această politică. Practic, ai câteva doze de suc și două sticle de apă din partea casei. Și crede-mă sunt atat de binevenite la ce temperaturi medii au ei.

Ultimul motiv, dar nu cel din urmă este prețul. Daca îți rezervi hotelul cu cel puțin o lună înainte prețul poate varia intre 40-60 de euro pe noapte, acesta fiind un preț destul de bun pentru serviciile și locația acestuia.

Alte puncte forte: curățenia ( în fiecare zi ni s-a facut curățenie în cameră), personalul prietenos, existența  unui loc în care poți să mănânci în sensul în care să îți încălzești semipreparate la  cuptorul cu microunde.

                                        Puncte slabe: hotelul nu oferă mic dejun.

O altă problemă a mai fost galagia din hotel. Auzeam cam tot ce se întâmplă în celelalte camere, dacă cineva făcea duș, daca cineva se uita la tv la un colum mai ridicat…deci tot!

Hotel Zaida a fost o varianta prefecta pentru noi, a fost exact ceea ce aveam nevoie: un hotel decent în centrul orașului la un preț accesibil.Daca îți planifici o vacanță în Sevilla îți recomand să iei în considerare și această variantă.

 

Hai alături de noi!
0

Comments

  1. Pingback: Sevilla: la pas sub soarele andaluzian | BORN to TRAVEL

  2. Pingback: Cât te poate costa o vacanță în Andaluzia | BORN to TRAVEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *