Unde și cu ce companii aeriene zburăm?

În ultmii ani companiile aeriene lowcost s-au extins din ce în ce mai mult în Europa, și implicit în România, oferindu-ne posibilitatea de a călători mai mult la prețuri cât se poate de mici. Recunosc că am criticat de-a lungul timpului politicile acestor companii și probabil o să o fac în continuare, dar prezența lor ne facilitează foarte mult deplasarea dintr-un punct în altul.

Întrucât ne planificăm singuri vacanțele suntem mereu în căutare de bilete, vânăm oferte și suntem la curent cu destinațiile în care putem zbura pornind din cele mai apropiate aeroporturi. În acest sens, avem 4 companii aeriene low-cost spre care ne îndreptăm atenția și la care obișnuim să apelam atunci când plecăm în vacanță. Acestea sunt: Wizzair, Ryanair, EasyJet și Vueling. 

În afară de EasyJet, toate celelalte operează și în România, punându-ne la dispoziție o gama variată de locații, mai mult sau mai puțin turistice.

WizzAir operează în 10 orașe din România și anume: București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara și Targu Mures și putem ajunge în orașe precum: Londra, Ba

rcelona, Paris, Burxelles, Larnaca, Dortmund, Atena, Tel-Aviv, Bari, Milano, Roma, Veneția, Malta, Madrid, Malaga, Oslo sau Dubai.

Pentru a-ți achiziționa biletele de avion sau pur și simplu pentru a fi la curent cu ofertele lor cea mai simplă variantă ar fi să îți descarci aplicația WizzAir pe dispozitivul tău mobil.

 • Avantaje: gama variată de destinații și preturi relativ mici
 • Dezavantaje: politica bagajelor conform căreia ai dreptul la doar un singur bagaj de cabina (cel mare), iar dacă vrei să mai iei o poșeta sau o geantă de laptop trebuie să plătești în plus. 

Ryanair operează doar în 4 orașe din România, mai exact în București, Craiova, Timișoara și Oradea, iar printre destinațiile spre care putem zbura se numără: Berlin, Bristol, Bruxelles, Paphos,Dublin, Palermo, Roma, Milano, Valencia, Barcelona, Edinhoven, Dusseldorf și Frankfurt.

La fel, îți recomand aplicația Ryanair pentru mobil.

 • Avantaje: Prețurile sunt mult mai mici spre unele destinații față de restul companiilor aeriene lowcost; ai dreptul la doua bagaje de cabină, unul mare și o poșetă/geantă de laptop
 • Dezavantaje: dacă nu ai îmbarcare prioritară atunci bagajul de cabină va merge automat și gratuit la cală (noua politică de bagaje pusă în aplicare din data de 15 ianuarie 2018); dacă cumperi două biletele de avion împreună, pentru tine și partenerul tău de călătorie, va trebui să plătiți 4 euro de persoană doar pentru a avea posbilitatea de a vă alege locurile și de a sta împreună. Dacă în momentul check-in-ului alegeți să fiți asezați random există posibilitatea ca tu să primești locul 3d și el/ea să primeasca 23 d. Noi am pățit-o de câteva ori 😀

Vueling nu este catalogată drept comanie lowcost, dar are prețuri mult mai mici decât Lufthansa de exemplu. În România  nu activează foarte mult oferindu-ne posibilitatea de a merge doar în două orașe din Spania, Bilbao și Barcelona.

Noi am zburat de două ori cu ei, de la Barcelona la Lisabona si de la Munchen la Roma, și au fost destul de ok și prin urmare nu le-am găsit niciun avantaj prea deosebit, dar nici ceva care să deranjeze în vreun fel sau altul.

După cum putem observa, avem accesul la zeci de zboruri spre o grămadă de orașe europene și chiar spre câteva aflate în afara continentului, la prețuri cât de cât decente.

Îndrăznește să călătorești!

 

Articole recomandate

6 comentarii

 1. Blue Air e sau nu low cost?

  1. Sincer, nu stiu sa va zic exact. Nu am zburat niciodata cu ei si nici nu stiu pe ce rute opereaza sau ce preturi au.

 2. Dream big little girl

  Foarte interesante informatiile! Cu Ryanair am zburat si eu, insa cu celalalte nu

  1. Este timp 😉 Personal, eu ii prefer pe cei de la EasyJet, dar Ryanair sunt mult mai raspanditi si au bilete mai ieftine 😀

 3. Vueling este low-cost, adica este LCC. Poate nu ti s-au parut biletele de low-cost pe rutele operate din RO dar in afara au preturi foarte bune……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *