Arabia Saudita a introdus viza de tranzit gratuita

Riyadh ArabiArabia Saudita, atractii turistice in Riad, vacanta in Arabia Sauditaa Saudia, atractii turistice in Riad Arabia Saudita

Vin vesti bune din Arabia Saudită în privința vizelor de tranzit. În conformitate cu Vision 2030, Regatul Arabiei Saudite anunță mai multe reforme în politica sa de vize, ceea ce face din ce în ce mai ușor pentru turiști să viziteze și să cunoască această țară. Cea mai recentă schimbare, viza de tranzit gratuită din Arabia Saudită, permite vizitatorilor străini să facă o escală de maximum 96 ore in regat. Astfel, daca urmeaza sa zbori cu Saudia – compania aeriana nationala – sau cu Flynas si ai o escala intr-unul din aeroporturile din Arabia Saudita, esti eligibil pentru viza de tranzit gratuita.

  • Ce este viza de tranzit saudită?

Viza gratuită de tranzit Saudită este o viză electronică, introdusă ca parte a Saudi Vision 2030, care permite pasagerilor internaționali să facă o oprire de 96 de ore în Regatul Arabiei Saudite. In timpul acestei ferestre de 4 zile, ei pot călători oriunde în regat în scopuri turistice. Viza de tranzit gratuită a Arabiei Saudite a intrat în vigoare la 30 ianuarie 2023.


Viza de tranzit saudita poate fi aplicată pentru orice persoană care rezervă un zbor cu companiile aeriene saudite, Saudia și Flynas.

  • Cum să aplicați pentru viza de tranzit gratuită?


Cererile pentru viza de tranzit gratuită din Arabia Saudită vor trebui să fie făcute complet digital prin intermediul site-urilor web ale companiilor aeriene Saudia și Flynas. În timpul rezervării biletelor de avion cu Saudia sau Flynas, pasagerii internaționali vor fi întrebați dacă doresc să beneficieze de această viză de tranzit. În cazul în care răspunsul este afirmativ, aceștia vor fi redirecționați către site-ul Ministerului Afacerilor Externe pentru a completa formularul de viză. Cererea va fi apoi procesată imediat de către Platforma Națională Unită de vize din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Solicitanții vor primi viza digitală prin e-mail.

viza de tranzit gratuita

Citeste mai mult:

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Arabia Saudita a introdus viza de tranzit gratuita […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *