Tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda

Daca te pregatesti pentru o vacanta exotica in Thailanda e bine sa stii ca cetatenii romani au nevoie de viza pentru Thailanda si ca in aceasta situatie exista trei variante prin care poti obtine viza: la ambasada din Bucuresti, e-visa sau visa-on-arrival (VOA). Noi am fost in Thailanda acum 3 ani, cand programul de e-visa nu era disponibil pentru cetatenii romani, iar pentru ca drumul pana in Bucuresti nu era o optiune, am luat visa-on-arrival pe aeroportul din Bangkok. In acest articol, iti povestesc tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda: cat costa si ce documente trebuie sa prezinti la sosirea in Thailanda.

Tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda

Ca cetățean român, ai nevoie de viză pentru Thailanda. Există două modalități prin care poți obține viza:

  1. Poti aplica la Ambasada Thailandei din București
  2. Visa-on-arrival
  3. E-visa

tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda:

Cum se obtine visa-on-arrival?

Recunosc că noi am fost destul de îngroziți, mai ales după ce toată lumea ne-a spus că o să așteptam ore la Immigration până o să primim viza, că e aglomerat, că durează mult ”interviul”, că mai bine mergeam la București, etc. Fiind avertizați din toate părțile, ne-am gândit să ne luăm un zbor cât mai devreme, să avem toate formularele pregătite și să luam viză cât mai repede cu putință.

Am ajuns în Bangkok, pe Suvarnabhumi Airport, pe la ora 10, iar în mai puțin de 30 de minute eram deja trecuți de controlul de pașapoarte. A fost mult mai simplu decât ne așteptam!

Cum s-a întâmplat? În fața noastră au fost în jur de 30 de oameni și dacă nu mă înșel funcționeau 4-5 ghisee. Pe când am ajuns la rând, o domnișoară tare zâmbăreață ne-a verificat actele, ne-am dus la așa zisul interivu pentru viză, ne-au fost verficate formularele, rezervarea de la hotel și biletele de avion și am primit un bon. În nici 10 minute ne-am primit pașapoartele.

Important! Încearcă să ai totul pregătit! Trebuie să ai completate cele două formulare pentru viză, poza tip pașaport, rezervarea de la hotel și biletul de întoarcere. Dacă ai totate aceste documente, nu vei mai avea nicio problemă.

tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda:

Ce ai nevoie pentru visa-on-arrival?

1.Poză tip pașaport 4/6

Cel mai bine ar fi să îți faci poza în România și să o ai pregătită pe când va trebui să o folosești.

2.Formularul pentru viză

Există un formular pentru viză pe care va trebui să îl completezi cu datele personale, datele dn pașaport și, dacă nu mă înșel, adresa la care vei sta. În situația noastră, chiar înainte de a ajunge la Immigration, era o masă pe care am găsit toate formularele de care am avut nevoie, câteva pixuri și un lipici.

Ei bine, completezi formularul și lipești poza.

*Poți completa acest formular încă de acasă. Tot ce trebuie să faci e să îl descarci, să îl printezi și să îl completezi. Îți las link-ul aici.

3.Un al doilea formular – Arrival Card

În avion am mai primit încă un formular ce trebuie completat, însă aici trebuie să fii și mai atent, pentru că cer mult mai multe informații. Completează-l cu atenție ca să nu fi nevoit să te întorci și să îl completezi din nou.

Să nu îți faci griji dacă nu îl primești în avion pentru că îl vei găsi în același loc ca pe celalalt.

4.Rezervarea de la hotel

Înainte să pleci de acasă, fii sigur că ai printat rezervarea de la hotel. Cel care îți va lua ”interviul”, îți va cere și această rezervare.

5. Biletele de avion, atât cele de intrare cât și cele de ieșire din Thailanda

La fel, nu uita să printezi și aceste rezervări. Persoana respectivă va verifica numărul avionul, data plecării și numele pasagerilor. Din pacate, nu se accepta biletele de autobus (multi calatori merg cu autobusul din Bangkok in Cambodia) ca bilet de iesire din Thailanda. Trebuie neaparat un bilet de avion!

6. Bani cash

Pentru a lua visa-on-arrival se spune că trebuie să ai 10.000 baht/persoană (sau echivalentul în USD) cash sau 20.000 baht de familie. Șansele să ți se ceara sa dovedesti ca ii ai sunt foarte mici.

7. Taxa de viză – 2.000 baht (in cash)

Câteva informații despre visa-on-arrival pentru Thailanda

  • VOA are o valabilitate de 15 zile de 30 zile (intre 1 Octombrie 2022 – 31 Martie 2023)
  • Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni
  • Mai multe informații despre VOA găsești aici.

Procesul în sine e foarte simplu, iar interviul nu e chiar un interviu propriu zis. Cineva îți verifică actele, dacă totul este în regulă, primești un număr de ordin și aștepți sa primesti inapoi pasaportul. E atât de simplu!

Citeste mai mult:

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] Tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda […]

  2. […] Tot ce trebuie sa stii despre Visa-on-Arrival pentru Thailanda […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *