Heathrow Airport – cum ajungi in centrul Londrei

Heathrow Airport - cum ajungi in centrul Londrei

Am făcut cumva și am ajuns și pe aeroportul Heathrow din Londra, iar în acest articol îți spun cum poți să ajungi ușor și ieftin în centrul orașului. 

Referitor la motivul pentru care am ajuns pe acest aeroport vreau să va spun că de vină au fost biletele de avion de la British Airways, semnificativ mai ieftine decât toate ofertele de la Easy Jet, Ryanair și Wizz Air. Iar că să va faceți o idee, am plătit 100 euro pe un bilet dus (în cazul nostru a fost întors pentru că ne întorceam acasă) cu bagaj de cala de 23 kg, carry-on și personal item. Înainte de a intră în poveste va invit să citiți și acest articol recent publicat pentru că sunt convinsă că o să va fie de folos dacă va planificați un city break în Londra. 

Heathrow Airport - cum ajungi in centrul Londrei

Heathrow Airport – cum ajungi in centrul Londrei

Heathrow Airport e o imensitate de aeroport aflat la aproximativ 32 km de centrul Londrei (eu consider centrul Londrei că fiind Piccadilly Circus), iar lucrul care pe mine m-a șocat a fost dimensiunea lui, cuantificată în 5 terminale care comunica între ele cu stații de tren și/sau metrou. Nici vorba să poți merge de la Terminalul 5 la Terminalul 4 pe jos și va spun că am luat în considerare, dar pur și simplu nu se poate. Acestea fiind spuse, că să ajungi de la Heathrow Airport în centrul orașului ai mai multe variante. 

Metrou

Piccadilly Line leagă aeroportul de centrul orașului. Astfel, în 50 minute poți ajunge de la aeroport în Piccadilly Circus, Covent Garden sau Leicester Square. Călătoria cu metroul costă 5,60GBP și se recomandă plata cu Oystercard sau contactless (cu cardul).

În aeroport există 3 stații: Terminal 5, Terminal 4 și Terminals 2&3. Terminalul 4 nu e chiar atât de bine conectat cu celelalte, astfel, dacă metroul tău servește terminalele 5 și 2&3 va trebui să schimb metroul la stația Hatton Cross și să aștepți următorul metrou.

Booking.com

Autobus

National Express are stații de autobus la fiecare terminal, călătoria costa 10 GBP si durează aproximativ 1 oră și 20 minute.

Tren

Elizabeth Line e un metrou-tren express, de aceea călătoria până în Piccadilly Circus durează aprox. 40 minute. Dacă optezi pentru această varianta, ai de ales dintre a coborî la stația Paddington sau la Tottenham Court. Și e bine să știi că o călătorie costă 13.30 GBP.

Heathrow Express e cea mai scumpă și rapidă modalitate de a ajunge de la aeroportul Heathrow în centrul orașului. O călătorie până la stația Paddington durează 20 miunte și costă în medie 25 GBP.

Citește mai mult:

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *