Am luat şi eu viza de turist pentru Statele Unite ale Americii

Universul e mic în comparaţie cu fericirea şi entuziasmul meu din acest moment deoarece tocmai am intrat în posesia paşaportului meu, care are pe una din file viza pentru SUA. Eu ştiam că am luat viza de ieri, de când am fost la interviu, dar  nu am crezut până când nu am văzut cu ochii mei. Când mă gândesc cât de stresată şi de panicată am fost, câte gânduri mi-am făcut, câte planuri şi câte scenarii legate de interviu. Pe de o parte ştiam că o să iau viza fără probleme, dar pe de altă parte, atunci când îţi doreşti ceva şi când ştii că nu totul depinde de tine îţi faci griji, mai pui şi răul în faţă dacă e nevoie, dar speri şi crezi că o să reuşeşti.

Hai să îţi povestesc un pic cum am aplicat pentru viză, ce am avut nevoie, cum m-am gândit eu că o să fie şi cum a fost defapt.

Noi ne-am propus încă de anul trecut să mergem în America, iar spre sfârşitul anului am început să facem toate demersurile necesare. Sebi a aplicat pentru viza la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Berna, iar eu mi-am făcut paşaportul.

Într-o dimineaţă friguroasă (precizez 3 dimineaţa) ne-am urcat în maşina şi am pornit spre Berna. Sebi  visase că nu o să ia viza, dar eu eram foarte încrezătoare în reuşita lui. Procedurile din Berna sunt aceleaşi ca cele din Bucureşti despre care o să îţi povestesc imediat. Interviul lui a fost muuult mai scurt decât al meu, cei de acolo neacordând foarte mare atenţie faptului că Sebi e cetăţean român şi nu elveţian. Eu, între timp, fără emoţii, dormeam pe bancheta din spate :))

Bineînțeles că a luat viza!

Eu am început să completez formularul de aplicare DS-160 acum două săptămâni, iar după ce am achitat taxa am putut să mă programez la interviu. Înainte de a-mi contiuna povestea o să îţi spun exact care sunt paşii pe care trebuie să îi faci atunci când vrei sa aplici pentru viza de turist SUA.


  • îţi faci  o poză la un studio specializat. Există un anume format pentru poza de viză, iar cei de acolo ştiu exact cum să facă. Ai nevoie de poză în format electronic, dar ar fi bine să ai 2 şi în format fizic. Regulile de care trebuie să ţii cont le găseşti aici. Costa în jur de 20 de lei.
 • completezi formularul DS-160. Este un formular destul de stufos unde trebuie să completezi datele tale din paşaport, adresa de domiciliu, datele despre părinţi, despre locul tău de muncă sau dacă eşti student trebuie să dai datele facultăţii. Mai ai nevoie şi de o adresa din America, adresa la care se prespune că vei sta. Nu îţi face griji în privinţa asta! Poti rezerva un hotel care nu ți cere plata in avans şi unde îţi poţi anula gratuit rezervarea. La final, îţi sunt puse o gramadă de întrebări unde răspunzi cu da sau nu. Intrebarile sunt de tipul: ai fost implicat în vreo organizaţie terorista? ai susţinut o astfel de organizaţie? etc.

IMPORTANT! Chiar la început ţi se va da un cod. Notează-l undeva! O să mai ai nevoie de el.

Poţi salva şi finaliza ulterior formularul, dar ai nevoie de cod şi de răspunsul la întrebarea de verificare.

ŞI MAI IMPORTANT! Verifică ceea ce ai completat de 100 de ori, dacă e nevoie! Fii atent la întrebarile închise! 

Fie la începutul aplicaţie, fie la sfârşit ţi se va cere să încarci o fotografie.

 • după ce ai completat formularul îţi faci un cont aici. Pe aceasta platformă poţi verifica statusul documentelor tale, poţi realiza programarea la interviu şi poţi alege şi metoda de plată a taxei.
 • Alege metoda de plată.

Eu am mers pe varianta clasică, prin transfer bancar.

Formularul este unul special pe care îl vei gasi pe site. Atunci când intri în contul tău şi vei alege să plătesti prin transfer bancare vei fi redirecţionat la o pagina unde se găsesc toate formularele pentru toate tipurile de viză. Noi vorbim acum strict de viza de turist B1/B2.

Taxa este în valoare de 160 de dolari, în lei însemnând 656. 

Aceasta se plăteşte la Banca Transilvania. Mergi cu formularul respectiv ( trebuie să aibă un cod de bare pe el) şi cu buletinul, mai departe ştiu cei de bancă ce sa facă.

IMPORTANT! Păstrează chitanţa! Există un cod chiar în partea de jos de care o să ai nevoie!

În decurs de câteva ore sau cel târziu a doua zi, banii vor fi în contul lor, iar tu te poți programa la interviu.

Asta e tot ceea ce trebuie să faci ca să ajungi la interviu. E mult mai simplu decât pare!

Important e să ai poza şi toate datele lângă tine atunci când începi completezi formularul, să fii atent la ceea ce ai completat, să plăteşti taxa şi să te programezi la interviu.

Mie îmi era tare groază de partea asta cu formularul. Mi se părea aşa de complicat, tot citeam despre cum se face, ce se face, care sunt paşii de urmat, etc. Crede-mă, nu e aşa mare filosofie :))

Am mai citit pe unele site-uri că plata se face la BRD şi nu la Transilvania, că defapt costă 700 de lei şi multe altele. Informaţia pe care vi-o dau este destul de recentă, implicit de actualitate.

Ştiam că trebuie să merg la Bucureşti şi aveam un plan bine făcut în privinţa asta. Mă gândeam că o să mă programez pe la 10-11 la interviu, că o să iau cursa de 7:30 de pe Timişoara, că o să stau vreo o oră pe la ambasadă, etc. Mai departe, ştiţi voi cum e cu socoteala de acasă. Ideea e că nu am reuşit  să mă programez mai târziu de ora 8 dimineaţa şi prin urmare am avut de ales să zbor cu Tarom ( deşi preturile erau destul de ridicate) ori să dorm în Bucureşti. Am ales răul cel mai mic evident, aşa că în 6 februarie m-am trezit cu noaptea în cap şi am pornit spre capitală.

Cel  mai mare şoc l-am avut când am urcat într-un avion care părea atât de vechi încât putea fi piesa de muzeu şi pe lângă asta mai era şi mic, având o capacitatea de vreo 40 de persoane. Vremea a fost foarte rea atât în Timişoara cât şi în Bucureşti, frig şi ceata. Gândindu-mă acum, mă consider norocoasă ca am putut ateriza la timp.

De ce acte ai nevoie la interviu? Ei bine, ai nevoie doar de paşaport şi de confirmarea formularului DS160.

Atât! Celelalte acte sunt acolo doar că să fie. 

Tu poţi să îţi mai duci adeverniţa de la locul de muncă, un extras de cont, contract de proprietate, etc. Scopul lor e să le arăţi ca tu nu ai de ce rămâne în America. Personal, cred că îşi dau destul de bine seama din formular şi pe baza răspunsurilor de la interviu dacă vrei sau nu să rămâi. Mie nu mi-au cerut nimic în plus!

Am ajuns la ambasadă cu vreo 30 de minute înainte, timp în care am aşteptat afară într-un fel de staţie de autobus. La ora 8 a venit cineva acolo şi ne-a triat pe ore. Bineînţeles că unii erau programaţi la 9 dar  au venit la 8.

După ce persoana respectivă ne-a verificat numele şi ne-a dat un cod de bare am aşteptat pe partea cealaltă a străzii unde o altă persoană ne chema să intram în camera de securitate. Puteau intra doar două persoane în acelaşi timp. Acolo îti verifică geanta şi ţi se cere să laşi telefonul. Vei primi o cartelă cu un număr iar la final îţi vei recupera toate lucurile pe care ţi le-au oprit. Mie mi-au oprit telefonul, încărcătorul şi  două pastile pentru dureri de cap.

De acolo, traversezi o curte şi intri în clădirea unde va avea loc interviul. Practic, sunt mai multe ghişee pe la care tu trebuie să treci. Prima dată ţi se cere confirmarea formularului şi ţi se dă un număr de ordine. 

Apoi vei merge la primul ghişeu unde ţi se va cere paşaportul, numărul de telefon şi adresa de mail. Eu nu mi-am ştiut numărul de telefon pe care oricum nu îl folosesc, iar doamna respectivă mi-a ţinut un pic de morală. Ce pot să zic, am început bine! :))

Ulterior, pe baza aceluiaşi număr vei fi chemat la ghişeul unde ţi se vor lua amprentele. Simplu!

Al treilea şi cel care ne da cele mai mari emoţii e ghişeul unde va avea loc interviul.

Mie mi-au pus tot felul de întrebări, atât despre mine cât şi despre Sebi. Adesea te mai întreabă şi lucuri pe care tu le-ai scris deja în formular, ca să verifice dacă ai minţit sau nu.

Tot interviul poate dura de la 30 de secunde până la cât consideră el ea  că e nevoie ca să se lămurească dacă să îţi dea sau nu viza. Eu am avut impresia că a durat o veşnicie!

În total, intreg  procesul a durat 30 de minute. Mai mult am aşteptat să îmi vină rândul decât a durat fiecare etapă în parte.

IMPORTANT! Nu e un capăt de lume dacă nu ştii engleză, cei care iau amprentele şi  interviurile vorbesc şi română şi chiar sunt simpatici când  o fac. 

ŞI MAI IMPORTANT! Fii relaxat şi deschis! Contează foarte mult să nu fii crispat şi să nu ai emoţii foarte mari.

La 8:30 am ieşit pe poarta cu viza luată.

Dacă nu eşti din Bucureşti poţi opta pentru livrarea vizei prin curier contra sumei de 24 de lei. Eu în 06.02 am fost la interviu, iar în 07.02 am primit paşaportul acasă.


Credeam că o să fie mult mai greu, că întrebările vor fi mult mai sofisticate sau că se vor cere o grămadă de detalii. M-am gândit ca vor fi mult mai insistenţi şi ca vor căuta nod în papură ca să nu îţi dea viza, când colo nu e deloc aşa. Dacă respecţi cerinţele, iar scopurile tale sunt reale cu cele menţionate atunci nu ar trebui să îţi faci griji.

Nu ţi-am spus dar viza de turist B1-B2 e valabilă 10 ani. Ea poate fi dată şi pe mai puţin de 10 ani în anumite condiţii speciale.

Mergem în America!!! Deja am început să ne facem itinerariul, să ne planificăm, să căutăm bilete şi tot ce e necesar pentru vacanţa noastră acolo. Făceam asta şi înainte, dar parca eram un pic constrânşi de faptul că eu înca nu aveam viza. Acum avem libertate deplină.

lamonza.ro/

Articole recomandate

71 de comentarii

 1. […] am scris mai în detaliu despre viza de America în acest articol. Acolo vei găsi informații despre actele necesare, cum se derulează procesul de acordare a […]

 2. Buna seara. Spuneti-mi si mie, va rog, cum ati completat in formular la rubrica “who are you travelling with”? Acolo spunea ca nu trebuie sa treci persoana cu care calatoresti decat daca sunteti parte dintr-un grup organizat/ trupa de artisti etc. Daca merg cu un prieten (doar noi doi) ar fi trebuit sa ii trec numele acolo? Multumesc

  1. Bună! Țin minte ca am trecut numele prietenului meu. Dat fiind faptul ca urma sa calatorim impreuna am trecut si numele lui. Nu a fost nicio problema, iar la interviu chiar am fost intrebata daca calatoresc cu cineva si cine e persoana respectiva.

 3. Scriai undeva ca poti face booking la hotel fara depozit si sa anulezi dupa, dar nu iti cer dovada si pentru biletele de zbor? Sau ce dovezi iti cer? Doar bookingul de la hotel?

  1. Atunci cand vei completa formularul DS-160 va trebui sa mentionezi adresa la care vei sta in SUA. Nici in formular, nici la interviu nu te vor intreba de biletele de avion. E de la sine inteles ca nu iti vei cumpara biletele pana nu vei avea viza in mana, de aceea, nici nu au pretentii sa le ai. Am mai auzit fel si fel de situatii, in care persoanele si-au cumparat biletele, iar la final nu au luat viza. Faptul ca au mentionat ca au deja totul cumparat, nu a schimbat cu nimic situatia. Cert este ca ai nevoie de o adresa atunci cand completezi formularul. Nu e nevoie sa duci niciun fel de dovada ca ai rezervat hotelul (bineinteles, tu poti sa ai confirmarea rezervarii printata), dar cel mai probabil nu o sa fie nevoie de ea. Asa cum am mentionat si in articol,pe booking exista posibilitatea sa iti rezervi un hotel fara depozit, iar ulterior sa anulezi rezervarea.

   Sa nu iti faci griji in privinta interviului. E mult mai simplu si lejer decat iti poti imagina!

   Daca te mai pot ajuta cu alte informatii referitoare la viza sau la procedurile de intrare in SUA, ca turist, nu ezita sa ma contactezi!

   O zi frumoasa!

   1. Buna seara as dori sa ami pot face viză pentru america ce trebuie să fac si cum trebuie sa fac daca ma poate ajuta care va va multumesc

    1. In acest articol gasiti toate informatiile necesare in procesul de luare a vizei de turist pentru SUA. Pentru mai multe informatii, puteti verifica site-ul Ambasadei SUA din Bucuresti.

 4. Va rog frumos asa intrebare eu ca cetatean roman pot aplica pentru visa sua si in oricare alt stat, reiese. Si cum iau randevu? Mersi anticipat

  1. Puteti aplica pentru visa de SUA in alt stat, doar dca sunteti rezident al statului respectiv. De exemplu, daca locutiti si lucrati in Italia, puteti aplica la ambasada SUA de acolo. Procedurile sunt aceleasi. Completati formularul, platiti taxa de 160 de dolari, va programati la interviu si dati interviul la ambasada.

 5. Buna! Sper sa ma poti ajuta cu o recomandare: daca am prietena care e mutata/casatorita in SUA, stii cumva daca e ok sa trec adresa ei in formular – ca voi sta la ea o anumita perioada? Sau e mai indicat sa trec o adresa de hotel? Multumesc!

  1. Buna! Este perfect in regula! Probabil la interviu te va intreba de ea, de cat timp sta acolo sau cat vei sta tu la ea, dar nu ar trebui sa fie un impediment in acordarea vizei. Eu zic ca poti sa treci adresa ei, iar daca nu ma insel cred ca va trebui sa specifici daca ti-e ruda sau prietana.

   1. Buna am și eu o întrebare,sper sa ma puteți ajuta! Am obținut viza am fost in SUA bineînțeles cu viza de tirist însă după 3 săptămâni am rămas însărcinată și nu m-am mai întors înapoi in țara mea, am născut acolo soțul meu a muncit acolo a plătit taxe tot însă după o luna de la naștere băiețelul meu a făcut o dermatita atopică gravă dar f gravă am poze dovezi tot ,umblatori prin spitale …
    Bineînțeles normal era dacă am rămas acolo sa mergem sa prelungim viza cu motive cu tot, nu ne am dus. După 3 ani și jumătate de America și doi copii născuți acolo ,am venit acasă in țara mea. Acum întrebarea mea este ma mai pot reîntoarce având in vedere ca copii sunt născuți acolo și îmi doresc sa ma duc înapoi cu ei ,viza nu îmi este expirata e pe 10 ani,doar ca am stat mai mult de 6 luni,dar V-am zis mai sus de ce și cum!!!
    Mulțumesc astept răspuns

    1. Din pacate eu nu sunt in masara sa va raspund. Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu cineva de la amabasada. Doar ei va pot spune ce si cum trebuie sa faceti.

 6. Dream big little girl

  Si eu sunt mandra posesoare a unei vize de turist in SUA, dar a trebuit sa aplic de 2 ori. Prima data cand eram necasatorita mi-a fost refuzata, dar m-am dus iar dupa nunta si mi-au dat viza pe 10 ani.:)

  1. Si eu tot pe 10 ani am primit viza 🙂 Oare nu ti-au dat viza din prima din cauza ca nu ai fost casatorita?

 7. Foarte utile informatiile, si foarte bine scrise!

  1. Multumesc frumos!

 8. multumim pentru informatii, la nevoie chiar am sa le aplic!!

  1. Cu drag! Sper sa iti fie utile! 🙂

 9. Pe cât de simplu pare, pe atât de complicat este. Am și eu o întrebare, dacă ești respins, din diverse motive, îți primești banii înapoi?

  1. Sa stii ca nu e chiar asa de complicat. Recunosc ca pare extrem de dificil, dar la final iti vei da seama cat de simplu a fost de fapt. Din pacate, banii nu ii primesti inapoi.

 10. Bună! Oficial ai reușit să îndulcești birocrația! Articolul tău este foarte util! Ai trecut punctual prin toate etapele și ai reușit să ne ajuți să ne însușim toți pașii. Sunt persoane care nu vor în S.U.A. tocmai pentru că până să ajungă acolo, au mari bătăi de cap cu procedurile.

  1. Multumesc frumos pentru apreciere! La prima vedere pare un proces destul de stufos, de care ne era si noua teama, dar atunci cand te pui sa il iei pas cu pas, iti dai seama cat e de simplu. Si noi ne-am facut o gramada de griji in privinta interviului, dar ne-am dat seama ca ni le-am facut degaba.

 11. Hai ca e bine! Dai un ban pe taxa aceea, dar macar e valabila 10 ani. Dar daca iti schimi pasaportul in acea perioada, cum se procedeaza?
  * “ai fost implicat în vreo organizaţie terorista? ai susţinut o astfel de organizaţie” ce itrebari mai pun si ei! :))

  1. In mod normal, viza se da pe 10 ani, dar mai sunt si exceptii. Daca iti schimbi pasaportul, viza ramane pe cel vechi. Daca vrei sa mergi in SUA, va trebui sa ai ambele pasapoarte la tine. Cat despre intrebari, si mie mi se par destul de amuzante.

 12. Foarte interesant și util articolul tău! 😍

  1. Multumesc din suflet! 😀

 13. un articol bun pentru cine doreste o indrumare, mi-ar placea si mie sa ajung acolo candva… cine stie!

  1. Sper sa iti fie util la un moment dat. Cine stie ce iti rezerva universul si pe unde vei merge in vacanta. 😀

 14. Felicitări și succes!
  Așteptăm vești!

  1. Multumesc frumos!

 15. wow. abia astept sa vad ce o sa scrii de prin America. <3 ce aventuri te asteapta pe acolo.

  1. Am avut parte de prima aventura americana acum cateva luni. Te invit sa citesti despre New York, Miami sau Chicago 😀

 16. Foarte utile toate informatiile ! mi-ar placea si mie sa ajung acolo candva

  1. Multumesc frumos! Nu se stie niciodata 😀

 17. Foarte bine exemplificat și detaliat. Nu am în plan să obțin o astfel de viză, dar sunt informații utile.

  1. Mutlumesc frumos!

 18. Ma bucur pentru voi. Sunteti un cuplu curajos care veti reusi impreuna oriunde mergeti. Abia astept sa vad poze din America, caci eu nu cred ca voi ajunge vreodata.

  1. Multumesc din suflet pentru aceste cuvinte frumoase! Te invit sa citesti mai multe despre aventura noasta in SUA in articolele de pe blog 😀

 19. E fain ca primesti viza pe 10 ani. Macar daca tot pierzi timp si bani, iti iei de o grija o perioada mare de timp.

  1. Asa este! In 10 ani mergi de cate ori vrei tu in SUA 😀

 20. Si noi ne dorim sa ajungem in Statele Unite, pentru NYFW in principal.

  1. Ooo, super! Sper sa va indepliniti aceasta dorinta. 😀

 21. Salut! Am nevoie de cateva sfaturi care sper sa ma poti ajuta.
  Sunt casatorita si avem un copil de 8 luni si vrem sa aplicam pentru viza turistica.
  1. Cum ar fi mai bine? Sa aplic doar eu cu sotul sau si pentru copil?
  2. Eu sunt studenta dar sotul nu are un job momentan, este o problema?
  Multumesc anticipat!

  1. Buna, Ecaterina!
   1. Eu nu stiu exact cum e cu viza pentru cei mici. Cel mai bine ar fi sa intri pe site-ul ambasadei si sa vezi exact cum trebuie procedat in cazul micutilor. Daca vreti sa luat si copilul in SUA si are nevoie de viza, atunci eu zic ca puteti aplica impreuna. Cum am zis, ar fi mai bine sa verifici pe site-ul lor.
   2. Eu zic ca situatia voastra e un pic mai delicata. Ideea e ca cei de la Ambasada vor sa fie sigur ca voi nu vreti sa ramaneti in America, sa vada ca aveti de ce si la ce sa va intoarceti. La interviu, am fost intrebata de job si de cum imi voi finanta vacanta in SUA (la vremea aceea fiind studenta) . S-ar putea sa va intrebe si pe voi acelasi lucru.
   Exista si posibilitatea ca lipsa unui job sa influenteze procesul de acordare a vizei.
   Sper ca am reusit sa iti raspund la intrebari, iar daca mai ai si altele, nu ezita sa imi scrii.

 22. Multumesc pentru sfaturi.
  Noi ne-am gandit sa plecam fara copil, il lasam cu bunicii acasa. Vrem sa plecam intr-o vacanta de 7 zile in New York, de Craciun.
  Sotul nu lucreaza momentan. A avut contract italian pana in septembrie dar acum isi perfectioneaza cateva acte si de aceea nu munceste, dar dupa sarbatori pleaca iar in Italia la munca. Putem demonstra ca avem suficienti bani intr-un cont bancar pentru o vacanta.
  Vreau sa mai specific ca eu am fost in SUA de doua ori cu viza J1 si nu am incalcat programul. Plus ca mai detinem o masina. Sunt sufuciente motive sa convingem ambasadorul ca ne intoarcem?

  1. Am inteles! Totul depinde de cel care va ia interviul. Daca mergeti fara copil, eu zic ca nu are sens sa ii luati si lui viza. Tocmai acest lucru s-ar putea sa constituie un avantaj, faptul ca il lasati acasa. Eu zic sa nu va demoralizati, chestia asta cu vizele de America e tare relativa. Unii au avut apartmente si joburi, iar in final au fost refuzati. Eu, practic, nu aveam nimic si am primit viza. Depinde mult de persoana si de cel de la ambasada.
   Faptul ca ai mai fost in SUA si ca nu ai depasit perioada legala de stat, s-ar putea sa constituie un avantaj.
   E bine sa stii ca intotdeauna exista posibilitatea de a fi refuzat, cum la fel exista sanse foarte mari sa ti se ofere viza (mai ales acum, cand nu mai sunt asa de strict).
   EU va urez succes, iar daca te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita sa imi scrii (info despre NY, viza, cazare, etc).

   1. Salut! Te mai deranjez putin.
    Uite asa situatie am intampinat:
    Am completat DS 160 si am achitat taxa pentru ambasada si am incercat sa ne programam pentru interviu, insa ne da eroare cand introducem numarul de pe chitanta. Am incercat si codul de bare si tot nu reusim. Ai idee din ce cauza?
    Multumesc!

    1. Tin minute ca nici la mine nu a mers din prima. Procesarea platii poate dura pana la cateva zile (daca ai platit in numerar la banca). Din cauza aceasta cred ca apare si eroarea.

     1. Am rezolvat azi. Ne-am programat pe 28 noiembrie

     2. Ma bucur ca s-a rezolvam! Mult succes la interviu! Sper sa pleci cu viza acasa 😁

 23. Multumesc frumos pentru sfaturi si pentru incurajare. Te anunt daca reusesc sa fac ceva.

 24. Buna , am obținut viza și am menționat ca merg in America la un prieten pe data 15 Decembrie și ma întorc înapoi pe data 15 Ianuarie dar acum sa anulat și nu mai merg , merg in luna Aprilie cam așa , e vreo problema?

  1. Buna,
   Ma gandesc ca ai luat viza de turist pe 10 ani. In acest interval de timp, poti merge de cate ori vrei in SUA, in orice perioada doresti. Important e sa nu depasesti perioada maxima de sedere pe teritoriul SUA.

 25. Mulțumesc pentru postarea asta. Tocmai am ieșit de la ambasadă și mi-au aprobat viza 🙂

  Totul s-a petrecut exact așa cum ai descris. Well, nu am stat 30 min, a durat 29 min totul și mi s-a părut extrem de simplu. Mi-au pus niste întrebări banale, pe care oricum le aveau în formular. Probabil pentru că mai sunt câteva zile până la Crăciun. Moșul ce să facă și el :))

  1. Felicitari!!! Ma bucur ca ai luat viza si ca a fost usor. Acum poti da start planificarilor 😁😉

 26. […] Am luat şi eu viza de turist pentru Statele Unite ale Americii […]

 27. Buna! o singura nelamurire am. Adresa din buetin o trec ca in buletin sau in format american? de exemplu eu stau pe aleea daliei nr 5, o trec asa sau 5 daliei aleey?

  1. Din ce imi aduc aminte, eu am completat toate datele in engleza, inclusiv adresa din buletin 🙂

 28. Buna seara. Spuneti-mi si mie, va rog, cum ati completat in formular la rubrica „who are you travelling with”? Acolo spunea ca nu trebuie sa treci persoana cu care calatoresti decat daca sunteti parte dintr-un grup organizat/ trupa de artisti etc. Daca merg cu un prieten (doar noi doi) ar fi trebuit sa ii trec numele acolo? Multumesc

  1. Buna!Eu am trecut numele prietenului meu, pentru ca urma sa calatoresc cu el in America. La interviu chiar am fost intrebata cu cine calatoresc, probabil pe baza formularului.

 29. Cirstea Luminița Mirela

  Am citit numai de cazuri fericite, adică viza luată în câteva minute!! Pai sa va povestesc eu cum a fost :la interviu am fost intervievat de o D na de dimensiuni impresionante, eu având 1.76 și 95kg mi am lovit privirea de un perete mare și rece! Întrebările au fost legate de 2 rude de ale mele(un frate vitreg și un var gr2) cu care nu am relații deloc bune din motive familiale, ajunși cu neveste prin loteria vizelor cu copii și nepoți născuți pe acolo, cu servicii și case, de vreo 20 de ani plecați!! M a înnebunit duduia, ce case au, ce mașini, adresele lor, ce muncesc nevestele etc. M au luat transpirațiile de s a dus dracu toată engleza, asta s a enervat și a chemat un interpret sa traducă, iar și asta m a enervat ca traducea câteva cuvinte!! N am apucat sa i spun ca fără 3 tari am fost în toată Europa, în Rusia de 2 ori, în Israel, Egipt, Dubai și altele La sfârșit m a întrebat cât câștig și pt ca n chestionar n am trecut decât unul din venituri, greșeală la completarea formularului, dar aveam situația contului la mine, pașaportul expirat cu vize, dar toate astea în zadar, și a pierdut răbdarea și m a respins cu brio, punandu mi o hârtie în față!! Am bâzâit o ora pe chestia asta, și nici după 4 zile nu mi am revenit!!

 30. Buna! As avea si eu o mica nelamurire legata de formularul DS-160: la sectiunea ‘US Point of constact information’ mi se cere sa completez datele celor care stiu de prezenta mea in US (si care din cate am citit trebuie sa fie pe teritoriul American), insa eu nu am nici-o persoana de contact in USA si nici vreo organizatie 🙂 Poti sa ma lamuresti ce ai completat acolo, te rog! Multumesc 🙂

  1. Sincer, nu imi aduc aminte de sectiunea aceasta. Stiu ca trebuit sa trecem o persoana de contact daca aceasta exista, dar ma gandesc ca exista si posbilitatea de a nu completa aceasta rubrica in cazul in care nu ai pe nimeni acolo. Nu apre niciunde o rubrica unde sa mentionezi ca nu ai pe nimeni in SUA?

 31. Salut Georgii,
  Am si eu o intrebare, anul trecut am fost in SUA cu viza J-1 (de work and travel) si as vrea sa ma reintorc anul acesta cu viza de turist. Ideea este ca eu ma duc sa il vizitez pe prietenul meu american. Crezi ca voi intampina o problema in primirea vizei?
  Trebuie sa mentionez ca el tocmai ce a plecat din Romania si intentioneaza sa se intoarca in Octombrie la facultate, cand ma duc la interviu, ar trebui sa subliniez faptul ca el a fost pe teritoriul Romaniei in vizita si ca are de gand sa se intoarca la facultate?
  Astept raspunsul tau si multumesc anticipat! 🙂

  1. Draga Andra,

   Imi este foate greu sa imi dau cu parerea intrucat eu nu am fost intr-o situatie asemanatoare pana acum si nu imi doresc sa te sfatuiesc in necunostinta de cauza. Eu zic ca nu ar trebui sa fie nicio problema. Tu, cel mai probabil, figurezi in baza de data cum ca ai mai fost in SUA cu Work and Travel si probabil o sa te intrebe ceva legat de acest aspect. Legat de situatia cu prietenul tau chiar nu stiu ce sa spun. Cel mai probabil vei fi intrebata la cine mergi, cat vrei sa stai, ce face el acolo, etc, iar in functie de cum decurge interviul poti mentiona ca el se va intorace in Romania.

   Imi cer scuze ca iti raspun asa de tarziu! Sper din suflet sa primesti viza! Imi pare rau ca nu te mai pot ajuta si cu alte informatii 🙁

   PS. Chiar te rog sa ne anunti daca ai reusit sa iei viza 😀 Succes! Si la cat mai multe calatorii si experiente inedite!

 32. Buna, intai de toate multumim de articol , info utile mai ales pt cei ca mine care vor sa mearga pt prima oara in vizita in SUA, eu sunt in UK locuiesc si lucrez aici, am sa merg la ambasada din Londra nu in Bucuresti ca sunt mai aproape nu de alta :), problema este am un unchi in California, daca la locul unde voi sta mentionez sau sunt intrebat cumva daca am ruda si merg in vizita la el , pot intampina problema in luarea vizei? oricum nu am de gand sa raman pt ca sunt multumit aici in UK, deci doar doresc sa vizitez. astept raspusnul tau multumesc. 🙂

  1. Bună! Ma bucur ca articolele mele îți sunt de folos!

   Eu zic ca nu va fi nicio problemă. Pana la urma le poți dovedi că ai un job în UK, esti rezindent permanent și ca nu îți dorești să rămâi în SUA. În formular cred că trebuie sa menționezi dacă ai sau nu rude în SUA. De asemenea, dacă țin bine minte, există și o rubrică unde trebuie să pui o persoană de contact (adresa, telefon, nume), iar dacă nu mă înșel acestă rubrică intră la partea cu adresa la care vei sta. Oricum, eu zic ca nu vei avea probleme.

   Îți urez mult succes la interviu! Sigur vei primi viza 😀 Și îți mai doresc să ai parte de o călătorie minunata prin SUA! Să ne ții la curent daca totul a fost ok, daca ai luat viza sau daca ai sugestii pentru românii din UK care vor să aplice pentru viza de SUA.

 33. Buna!
  Am obtinut acum un an visa de turist pe 10 ani, dar n-am apucat inca sa merg, pe considerentul ca ar fi aiurea sa merg singura. Prietenul meu vrea si el sa aplice acum.
  Crezi ca ar fi ok sa mentioneze in formular ca eu sunt persoana cu care vrea sa calatoreasca?
  Si inca o chestie… ar avea vreo relevanta daca ar vorbi in romana la interviu? (Eu cand am fost, am vorbit doar in engleza).
  Multumesc mult.

  1. Buna, buna!

   Nu cred ca o sa fie o problema daca va spune la interviu ca urmeaza sa mearga cu tine in SUA si ca tu ai deja viza. Eu am mentionat lucrul acesta, situatia mea fiind similara si nu am simtit vreo problema.
   PS. Si in formular am completat ca merg cu prietenul meu, iar daca tin bine minte la interviu m-a intrebat cu cine merg.

   Am auzit ca se poate comunicam si in romana. Eu zic ca nu va fi o problema, mai ales ca intrebarile sunt destul de simple. Sugestia mea e sa incerce un pic si in engleza, mai ales la ultimul ghiseu unde va avea loc interviu propriu zis.

   Succes prietenului tau! Te asteptam aici sa ne spui daca a luat viza! 🤗

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *