Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra?

Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra?

Dacă ajungi pentru prima dată în Londra, pe aeroportul Gatwick, s-ar putea să te simți copleșit. Din experiență îți spun că în primele 10 minute din vacanța ta în Londra te vei simți pierdut. Iar dacă nu pleci de acasă cu temele bine făcute, te va costa îngrozitor de mult. Însă nu îți face griji pentru că în acest articol te învăț cum ajungi de la aeroportul Gatwick in Londra, ieftin și ușor! Țin să precizez că în prima noastră vacanță în Londra am ajuns în aeroportul Gatwick și am fost pierduti. De atunci au trecut 7 ani, iar de curând am ajuns din nou în Gatwick și ne-am dat seama că într-o luptă a aeroporturilor Gatwick – Stansted, Gatwick iese câștigător din multe puncte de vedere.

Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra?

Aeroportul Gatwick (LGW) se află la aproximativ 40 mile de centrul Londrei, iar spre deosebire de Stansted sau Luton, Gatwick are o conexiune mai bună și mai rapidă cu Londra. Astfel, dacă vrei să ajungi de la aeroportul Gatwick în Londra, simplu și ușor, tot ce trebuie să faci e să iei trenul până la Lonodn Victoria – centrul Londrei, până la Blackfriars – dacă vrei să ajungi în partea estică a Londrei/The City of London; sau Clapham Junction – pentru malul sudic al Tamisei sau pentru cartierul Clapham. 

Câteva ponturi

În mod normal aş începe cu variantele de transport pe care le ai la dispoziție, însă de data aceasta vreau să încep prin a-ți oferi un pont. E foarte important să rezervi biletele de autobus/tren cu cât mai mult timp înainte. Dacă vei lua biletele cu două luni înainte, vei plăti cu până la 50% mai puțin. In acelasi timp, daca cumperi un bilet dus-intors s-ar putea sa mai ai ceva reduceri.

Atunci când călătorim în Anglia, din cauza că nu vrem să închiriem mașina, suntem legați de mijloacele de transport în comun. Iar ca să economisim câteva lire, cumpărăm biletele de pe Train Line. Acest site e un fel de booking sau agoda, doar că se aplica exclusiv mijloacelor de transport în comun. Noi il folosim in fiecare calatorie a noastră în Anglia, iar de fiecare dată când am cumpărat bilete de autobus sau de tren de pe www.trainline.com, am plătit cu 10-25 £ mai putin.

De exemplu, un bilet de tren dus întors pe ruta Blackfriars/Victoria – Gatwick, cumpărat cu o luna în avans costă 24 euro pe The Train Line. În timp ce, dacă cumperi biletul când ajungi în aeroport/gară, o călătorie costă 21 lire, deci 42 lire pentru un bilet dus-întors (verificat personal in ianuarie 2024)

Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra?

Tren

Pentru transferul cu trenul de la Aeorportul Gatwick în Londra, există mai mulți operatori:

  • Gatwick Express non-stop către Victoria circulă la fiecare 15 minute, cu o durată de călătorie de 30 de minute și e cea mai bună variantă de transfer de la aeroportul Gatwick în Londra. O călătorie cu Gatwick Express costă 20 lire, dacă cumperi biletul din gară/aeroport.
  • Southern Trains spre London Victoria Station – circulă de patru ori pe oră spre Victoria via East Croydon și Clapham Junction, durata călătoriei spre gara Victoria fiind de aproximativ 35 de minute. Un bilet costă în medie 13 lire.
  • Thameslink spre Saint Pancreas Internațional – Serviciile către London Bridge, London Blackfriars, Farringdon și St Pancras International circulă, de asemenea, de patru ori pe oră, cu o durată a călătoriei cuprinsă între 30 și 45 de minute. O călătorie cu Thameslink pe ruta Gatwick – Saint Pancreas Internationacostă în medie 13 lire.

Că să cumperi un bilet de tren ai trei variante:

  • The Train Line – am precizat mai sus motivele pentru care noi mereu cumpărăm bilete de tren/autobus de pe The Train Line
  • din gară/aeroport – în funcție de ruta si de operator un bilet dus costă între 17 și 22 lire.
  • Oystercard pentru plata contactless pe ruta Victoria – Gatwick Airport cu Gatwick Express. 

Autobus National Express

National Express operează servicii directe către London Victoria o dată pe oră, cu o durată de călătorie de până la 2 ore si 30 minute, în funcție de momentul zilei. Autocarele spre Victoria pleacă de la ambele terminale din parcul de la nivelul inferior. Poți cumpăra bilete de la ghișeele National Express din ambele terminale sau în avans online, ceea ce din nou e chiar recomandata.

O calatorie dus-intors costa in medie 15 lire, insa timpul petrecut pe drum ajunge la 2 ore sau chiar 2 ore si jumtate.

Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra?

Aeroportul Gatwick are o legatura mai buna cu centrul Londrei, iare spre deosebire de Luton si Stansted, transferul de la Gatiwck e mai rapid si chiar un pic mai ieftin. Aşa cum am spus la început, dacă planfici călătoriile de la și spre aeroport cu mult timp înainte, vei scapa de o grijă, nu vei avea bătăi de cap și vei salva câteva lire. Eu sper că articolul meu a făcut un pic de lumina, iar dacă te pregătești să vizitezi Londra pentru prima dată, trebuie să citești și celelate articole de pe blogul nostru.


Daca te pregatesti pentru o vacanta in Londra, pune pe lista ta cu activitati si o plimbare cu barca pe Tamisa.

Articole recomandate

5 comentarii

  1. […] Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra? […]

  2. […] Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra? […]

  3. […] Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra? […]

  4. […] Cum ajungi de la Gatwick Airport in Londra? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *