Merită sau nu să vizitezi muzeul figurilor de ceară din Londra?

Madame Tussauds este o destinație de top a Londrei, un must see dacă ajungi pe pământ londonez. Este o expoziție destul de interesantă dacă luăm în considerare munca depusă pentru crearea cât mai aproape de realitate a unor personalitați cunoscute la nivel global.

Ne-am dorit enorm de mult să vizităm acest muzeu, considerând că o astfel de expoziție ar trebui vizitată o data în viață. Și cu acest gând ne-am rezervat biletele și cum am aterizat în Londra am fugit la muzeu.

DSC_0458

Am cumparat biletele online din două motive: în primul rând am vrut să evităm statul la coadă și în al doilea rând dacă achiziționăm biletul online obținem o reducere de câteva lire.

În momentul în care îți cumperi biletul online trebuie clar să specifici ziua și intervalul orar și în funcție de asta se va stabili prețul final al biletului. Indicat ar fi să ajungi cât mai aproape posibil de ora menționată de tine ca să fi sigur ca poți intra fără probleme. Noi am ajuns cu jumtate de ora mai devreme și nu a fost nicio problemă.

Cat costa intrarea? – Biletul de intrare costă 29 de lire și include pe lângă expoziția de bază și intrarea la expozițiile Star Wars și Marvel Super Heroes.

 

Cum ajungem la muzeu? – La muzeu se ajunge destul de simplu folosind metroul. Stația de metrou cea mai apropiată este Baker Street unde opresc 3 linii de metrou.

Muzeul deține 15 colecții : Party, Fashion Week, Bollywood, Film, Youtube, Sport, Royals, Culture, Music, Marvel, Star Wars, World Leaders, Sherlock Holmes, Behind de Scene și The Spirit of London. Suplimentar și contra cost binenînțeles mai există: Alien Escape Experience cu mențiunea că aceasta este o expoziție temporară.

Așadar să pornim în turul muzeului 😀

DSC_0460DSC_0466DSC_0481DSC_0487DSC_0498DSC_0501DSC_0507DSC_0517DSC_0572DSC_0539

Cea mai interesantă experiență a fost The Sprirt of London. Practic ești plimbat prin întreaga istorie a Londrei în timp ce stai într-un London cab. Mi se pare că această colecție este nucleul muzeului care îți transformă vizita într-o experiență inedită.

Nu am făcut prea multe poze sau filmulețe pe parcursul plimbării pentru că nu am vrut să am parte de acestă experiență prin intermediul obiectivului de la aparat. Și crede-mă că a fost mult mai bine 😀

DSC_0531.JPG

În spatele tuturor exponatelor stau săptămâni întregi de muncă, tot felul de tehnici și niște persoane cu adevărat talentate.

DSC_0529.JPG

Personal nu pot sa zic că m-a dat pe spate ceea ce am văzut acolo dar nici nu pot să spun că regret faptul că am vizitat muzeul. Așa cum am spus cred că e un must see pentru orcine. Sper să ajung la un moment dat să vizitez Madame Tussauds New York! 😀

 

Te pregatesti pentru un city break in Londra? Atunci trebuie sa citesti si urmatoarele articole:

Articole recomandate

4 comentarii

  1. Mie mi-a placut. Am primit bilete la Muzeu, London Eye si la Acvariu. Experienta 4D din muzeu m-a speriat cumplit la inceput. :))

    1. Da, știu!!! :)) Și eu am avut probleme, mai ales când am simțit pumnul lui Hulk la mine în spate :))

  2. […] Pentru mai multe informații, citeste articolul dedicat muzeului figurilor de ceara din Londra. […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *